REGGAE SHOT #1 with NATURAL DREAD KILLAZ 2012-02-10, Toruń

Feel Like Jumping Presents ... Zapraszamy w piątek 10 lutego na pierwszą edycję imprez i koncertów przy gorących klimatach z Jamajki do klubu NRD w Toruniu. Podczas REGGAE... więcej »

Co z Australii?

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

Co z Australii?

Postprzez Groszek Pt maja 07, 2010 14:22

Mam możliwość dorwania jednej/dwóch płytek z Australii i chciałbym byście mi pomogli w wyborze, bo za bardzo nie siedzę w australijskiej scenie. Dorwałem już wcześniej "Ska skank down under" vol I i vol II. Melbourne ska orchestra nie ma płytek, Skavendors mają tylko EP, The Beefeaters nie mają nic (albo nie mogę znaleźć), Th Signals również wydali EP, ale to było kilka lat temu i właściwie własnym sumptem. Więc generalnie mam problem :) Jedyna opcja to Backy Skank, ale oni bardziej grają punk/ska no i może Strange Tenats - niestety niektóre utwory brzmią jak zwykła 80, a nie ska - chociaż ska też jest. The Cat Empire odpada. Więc czy jest coś jeszcze?
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Groszek

Re: Co z Australii?

Postprzez STĘPEL Pt maja 07, 2010 16:54

Jedna z najstarszych australijskich kapel http://www.theporkers.com/PorkersOnline/main.html
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez BogusKowalski So maja 08, 2010 16:12

poszukaj jakiejs kompilacji w stylu "australia ska" czyo cos takiego najlepiej! :P
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Groszek So maja 08, 2010 17:06

BogusKowalski napisał(a):poszukaj jakiejs kompilacji w stylu "australia ska" czyo cos takiego najlepiej! :P

No właśnie jedyne co znalazłem to to "ska skank down under", ale to już mam.

@Stępel dzięki, obczaję.
Groszek

Postprzez BogusKowalski Pn maja 10, 2010 13:32

a to wez cos poza Porkersami z Australii polec prosze. dziekuje.
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Groszek So cze 05, 2010 14:50

BogusKowalski napisał(a):a to wez cos poza Porkersami z Australii polec prosze. dziekuje.

Właściwie te trzy o których wspominałem, czyli Melbourne Ska Orchestra, The Signals i The Skavendoors. Dorwałem ostatnio (w końcu) nagranie Naughty Rhythms, stara kapela bodajże z lat 80. Do sprawdzenia jeszcze The Moonhops (z tych, co teraz istnieją).

Jak Ci zależy to mogę wrzucać na bieżąco jakieś małe refleksje jak się zapoznam i coś odsłucham.

A w temacie to się zdecydowałem na antologię Strange Tenats, więc w lipcu będę miał przesyłkę.
Groszek

Powrót do Albumy zagraniczne