REGGAE SHOT #1 with NATURAL DREAD KILLAZ
2012-02-10, Toruń
Feel Like Jumping Presents ... Zapraszamy w piątek 10 lutego na pierwszą edycję imprez i koncertów przy gorących klimatach z Jamajki do klubu NRD w Toruniu. Podczas REGGAE... więcej » |
![]() |
Co z Australii?
Co z Australii?Mam możliwość dorwania jednej/dwóch płytek z Australii i chciałbym byście mi pomogli w wyborze, bo za bardzo nie siedzę w australijskiej scenie. Dorwałem już wcześniej "Ska skank down under" vol I i vol II. Melbourne ska orchestra nie ma płytek, Skavendors mają tylko EP, The Beefeaters nie mają nic (albo nie mogę znaleźć), Th Signals również wydali EP, ale to było kilka lat temu i właściwie własnym sumptem. Więc generalnie mam problem
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: Co z Australii?Jedna z najstarszych australijskich kapel http://www.theporkers.com/PorkersOnline/main.html
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Co z Australii?poszukaj jakiejs kompilacji w stylu "australia ska" czyo cos takiego najlepiej!
Ska`d 4 life !
Re: Co z Australii?
No właśnie jedyne co znalazłem to to "ska skank down under", ale to już mam. @Stępel dzięki, obczaję. Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: Co z Australii?
Właściwie te trzy o których wspominałem, czyli Melbourne Ska Orchestra, The Signals i The Skavendoors. Dorwałem ostatnio (w końcu) nagranie Naughty Rhythms, stara kapela bodajże z lat 80. Do sprawdzenia jeszcze The Moonhops (z tych, co teraz istnieją). Jak Ci zależy to mogę wrzucać na bieżąco jakieś małe refleksje jak się zapoznam i coś odsłucham. A w temacie to się zdecydowałem na antologię Strange Tenats, więc w lipcu będę miał przesyłkę. Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie