Las Melinas
2012-02-10, Zielona Góra
Zapraszamy na koncert niesamowitej kapeli - Las Melinas !!! Zespół o potężnym składzie, brzmieniu i energii. Bardzo skoczne i żwawe utwory w rytmach reggae/ ska / swing... więcej » |
![]() |
Ciuchy ska
Re: Ciuchy skahttp://www.bsoi.pl koszule ben sherman pulowery swetry koszulki polo harringtony alpha martensy itp smart and clean!
Re: Ciuchy skaa ja mam pytanie z zupełnie innej beczki... "tańsze zamienniki" np. tych zajebistych i w ogóle koszul Shermana, coś co "przypomina" a właściwie ma te same cechy, tylko brak logo i "mały poziom legendarności"... ? ja bym stawiał kraciate z Carry : P bo i dobrze wyglądają i "normalniejsza" cena. : ) jak to inni, bardziej w klimacie oceniają? tzn. sklepy takie ogólnodostępne, w Polszy.
Re: Ciuchy skaKoszule z Carry maja zupelnie inny material. Nosi sie je o wiele gorzej.
O czym w ogole ta dyskusja? Poza specyficznym typem garnituru, ktory upowszechnil sie wsrod publiki w czasach 2 Tone (tak, wiem, na Jamajce duzo wczesniej...), nie ma czegos takiego jak "ciuchy ska". Wiekszosc osob wymienia tutaj ubrania charakterystyczne dla skinheads, a to przeciez nie to samo. Kazdy sie ubiera jak chce. Pieperzyc mundurki! Let's go crazy
Re: Ciuchy skaNajlepiej pójść do lumpa znaleść coś oryginalnego w czym się dobrze człowiek czuje i problem rozwiązany;) ja ostatnio znalazlam piekna bluzke w zeberke,az się nie moge nacieszyc;p
Re: Ciuchy skausunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:50 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Re: Ciuchy skaJa mam zawsze taką myśl odnośnie świetnych drogich ciuchów, gdzie każdy leci TYLKO na firmę.
Robię koszulki, jakieś nadruki w palny, banany, ananasy czy kalafiory. Zwykłe t shirty ( nazwę je mm "baanabongo" ) - sprzedaję po mm 50 czy 60 zł. Ubieram w to 3 kapele ska w kraju, robię 2 koncerty i mam ogromny zysk bo każdy będzie kupować moje ciuszki... Przecież "oni" w tym grają... Taka troszkę dziwna logika. Zawsze dziwnym jest kupowanie czegoś "na firmę". Owszem - firmowe ciuszki zazwyczaj lepiej się trzymają i są lepsze, no ale nie do przesady. Nie na zasadzie - widzę znaczek - biorę Takie moje skromne przemyślenia. # PEŁNA REWELACJA #
Re: Ciuchy skaKupowanie ciuchow ze wzgledu na marke to domena skinheadow, ktorzy potrafia czasem chodzic w niewiarygodnym gownie, tylko dlatego, ze ma odpowiedni znaczek. Ilez sie juz naogladalem koszul badz polowek w obciachowych kolorach, przy czym ich wlasciciele byli niezwykle dumni, ze kupili sobie cos markowego
Let's go crazy
Re: Ciuchy skausunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:41 przez Szoet, łącznie edytowano 2 razy
Re: Ciuchy skaZmienimy trochę, żeby "od razu co i jak" było.
Ostatnio edytowano N lut 28, 2010 20:43 przez Szoet, łącznie edytowano 2 razy
Re: Ciuchy skaOrientuje sie ktoś może czy w Stolicy są aktualnie jakieś miejscówki z odpowiednimi ciuchami?
Wiem, że jest bulldog pod Rondem Jady Polskiej. Kiedyś w Klifie był Fred Perry, ale go zlikwidowali. W Panoramie jest Henri Lloyd. Czasem w Royal Collection można wyszukać Bena Shermana. Coś jeszcze ma do zaoferowania Wawa?
Re: Ciuchy ska
ja kiedyś wyhaczyłem hurtem ze 3 koszule Bena Shermana w secondhandzie na Świętokrzyskiej (i to konkretne, old school colletion), nie tym po schodach na górę, tylko tym bardziej vis-a-vis Poczty. Zawsze jak wschodziłem to mieli też sporo tiszertów Umbro reprezentacji angielskiej. po za tym to jakieś polo tu i tam, np. Lonsdale'a na Płockiej (Wola) i na Człuchowskiej (Jelonki), w całkiem dobrym stanie. a tak to chyba marnie jest. Do the SKA!
REGGAE fever is good!
Re: Ciuchy skaCo do markowości, moi koledzy potrafili założyć szmatławy, szary polar, bo ma znaczek reebok/adidas/nike.Dla mnie ciuch ma być wygodny i dobrze wyglądać, a marka już się nie liczy.