FIRE CORNER !! REGGAE / SOUL ALL- NIGHTER !! VOL.4
2012-02-25, Olsztyn
Szykuje się kolejna wycieczka w głąb reggae, ska, soulu i rocksteady. Przez ten magiczny świat muzyki poprowadzą Cię stali przewodnicy - Husky, Danny Mod i Real Cool Sound.... więcej » |
![]() |
David Hillyard & The Rocksteady 7 - Get back up
David Hillyard & The Rocksteady 7 - Get back upOkazuje się, że Europa trzyma jeszcze fason, bowiem nowa płyta Hillyarda ukazała się na CD jedynie w hiszpańskim Brixton Rec. W USA można ją kupić jedynie w mp3. Czas umierać...
Album dość dziwny i trudny w odbiorze, ale kiedy już się człowiek przełamie, to jego słuchanie może dać wiele satysfakcji. Szkoda, że zespół nie kontynuuję drogi obranej na "Playtime", gdzie królował radosny ska-jazz, ale dzięki temu być może na scenie jest różnorodnej. Ska-jazzowych kapel nieco jest, a ile reggae-jazzowych? Niewiele. Na "Get back up" obie odmiany mieszają się mniej-więcej 40-60 (na korzyść reggae). Wg mnie ciekawa propozycja, bardzo nastrojowa i wyciszona. Może zbyt, ekhem, przekombinowana, ale i tak z miłą chęcią dołączyłem ją do swojej kolekcji. Od siebie mogę polecić, ale tylko osobom, które nie boją się eksperymentów w obrębie gatunku. Let's go crazy