Rototom Reggae Contest Europe 2012
Trwa kolejna edycja plebiscytu Reggae Contest Europe. Do 20 lutego można głosować na zespoły, które mają szansę wystąpić na największym europejskim festiwalu reggae -... więcej » |
![]() |
The Slackers - Lost and found
The Slackers - Lost and foundWiększość użytkowników rudemakera zapewne wie, że pod koniec 2009 r. ukazał się kolejny album sygnowany nazwą The Slackers. Mowa o "Lost and found. Rarities, redos & remixes 1998-2007", zawierającym (jak nazwa sugeruje) odrzuty z sesji, alternatywne wersje utworów oraz kilka niepublikowanych dotąd piosenek.
W Polsce chyba nikt tego nie rozprowadza, ale jestem przekonany, że kilka osób nabyło już krążek, a inne skorzystały z możliwości darmowego odsłuchu jaką daje Soulseek Records. Na łamach Garażu miałem już okazję wyrazić zaniepokojenie faktem, że The Slackers zdają się nie mieć na siebie pomysłu, ale ta płyta przekonała mnie do siebie w 100%. Nie oszukujmy się, jest to głównie uzupełnienie dyskokrafii, a nie jej pełnoprawny element, ale te kilka hitów ("If you see my baby", "Lonely nights", "Two blues in one" oraz ultraslackersowskie "Area 51") zadowoliły mnie w zupełności. Spodziewam się, że nie tylko mnie zachwyca wspomniany album Let's go crazy
Re: The Slackers - Lost and foundJakiś czas temu puściłem połowę płyty w SKAloryferze i niestety z tym krążkiem jest tak, że połowa jakoś nawet się trzyma, ale druga to porażka. Jakby zespół cierpiał na problemy psychiczne.
Re: The Slackers - Lost and foundPiecyk co Ty gadasz? Mimo, że to płyta - nie-płyta to wpada w ucho.
od 2 tyg chodzi ze mną ten album nieustannie wszędzie! nie mogę jej wyrzucić z głowy! szok!
Re: The Slackers - Lost and found
Bo widocznie nie znasz dobrze poprzednich płyt. Dla mnie to takie uzupełnienie, ale ja łykam wszystko co nagrają, więc nie narzekam. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: The Slackers - Lost and found
Nie bardzo rozumiem tego typu wnioskowanie. To oczywiste, że pośród "odrzutów" i wersji alternatywnych znajdą się słabsze numery, a poza tym, jak można napisać, że (obecnie) zespół cierpi na problemy psychiczne (wiem, to była żartobliwa puenta), skoro to materiał z dobrych kilku lat! W tym roku wyjdzie nowa płyta The Slackers i to ona pokaże w jakiej formie znajdują się moi ulubieńcy. Singiel "Hannukah" napawa mnie dużym optymizmem! Let's go crazy
Re: The Slackers - Lost and foundJak włączam kawałek np. Watch This, We Can Work It Out, Prophet itd. to od razu twarz się cieszy
Mi osobiście ta płyta się nie podoba, albo inaczej, ta płyta mi się mniej podoba niż poprzednie