Rototom Reggae Contest Europe 2012

Trwa kolejna edycja plebiscytu Reggae Contest Europe. Do 20 lutego można głosować na zespoły, które mają szansę wystąpić na największym europejskim festiwalu reggae -... więcej »

The Slackers - Lost and found

Informacje o zagranicznych albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

The Slackers - Lost and found

Postprzez Rude So sty 16, 2010 23:34

Większość użytkowników rudemakera zapewne wie, że pod koniec 2009 r. ukazał się kolejny album sygnowany nazwą The Slackers. Mowa o "Lost and found. Rarities, redos & remixes 1998-2007", zawierającym (jak nazwa sugeruje) odrzuty z sesji, alternatywne wersje utworów oraz kilka niepublikowanych dotąd piosenek.

W Polsce chyba nikt tego nie rozprowadza, ale jestem przekonany, że kilka osób nabyło już krążek, a inne skorzystały z możliwości darmowego odsłuchu jaką daje Soulseek Records.

Na łamach Garażu miałem już okazję wyrazić zaniepokojenie faktem, że The Slackers zdają się nie mieć na siebie pomysłu, ale ta płyta przekonała mnie do siebie w 100%. Nie oszukujmy się, jest to głównie uzupełnienie dyskokrafii, a nie jej pełnoprawny element, ale te kilka hitów ("If you see my baby", "Lonely nights", "Two blues in one" oraz ultraslackersowskie "Area 51") zadowoliły mnie w zupełności.

Spodziewam się, że nie tylko mnie zachwyca wspomniany album :wink:
Let's go crazy
Rude

Re: The Slackers - Lost and found

Postprzez BogusKowalski N sty 17, 2010 7:37

Sluchalem, ale jeszcze sie nie zachwycilem. Wroce.
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez _Piecyk_ N sty 17, 2010 9:48

Jakiś czas temu puściłem połowę płyty w SKAloryferze i niestety z tym krążkiem jest tak, że połowa jakoś nawet się trzyma, ale druga to porażka. Jakby zespół cierpiał na problemy psychiczne. :D
_Piecyk_

Postprzez Czarny N sty 17, 2010 11:19

Piecyk co Ty gadasz? Mimo, że to płyta - nie-płyta to wpada w ucho.
od 2 tyg chodzi ze mną ten album nieustannie wszędzie! nie mogę jej wyrzucić z głowy! szok!
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez STĘPEL N sty 17, 2010 12:32

Czarny napisał(a):Piecyk co Ty gadasz? Mimo, że to płyta - nie-płyta to wpada w ucho.
od 2 tyg chodzi ze mną ten album nieustannie wszędzie! nie mogę jej wyrzucić z głowy! szok!

Bo widocznie nie znasz dobrze poprzednich płyt.
Dla mnie to takie uzupełnienie, ale ja łykam wszystko co nagrają, więc nie narzekam.
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez Rude N sty 17, 2010 20:30

niestety z tym krążkiem jest tak, że połowa jakoś nawet się trzyma, ale druga to porażka. Jakby zespół cierpiał na problemy psychiczne.

Nie bardzo rozumiem tego typu wnioskowanie. To oczywiste, że pośród "odrzutów" i wersji alternatywnych znajdą się słabsze numery, a poza tym, jak można napisać, że (obecnie) zespół cierpi na problemy psychiczne (wiem, to była żartobliwa puenta), skoro to materiał z dobrych kilku lat!

W tym roku wyjdzie nowa płyta The Slackers i to ona pokaże w jakiej formie znajdują się moi ulubieńcy. Singiel "Hannukah" napawa mnie dużym optymizmem!
Let's go crazy
Rude

Postprzez _Piecyk_ Wt sty 19, 2010 10:25

Jak włączam kawałek np. Watch This, We Can Work It Out, Prophet itd. to od razu twarz się cieszy :) Ale kawałek Momma który jest w wersji akustycznej to jakieś ścierwo pokroju poezji śpiewanej no błagam was. Albo Estranged nie nie to dla mnie nie The Slackers. Czekam na nową płytę z mieszanymi uczuciami. Zobaczymy co będzie już się zawiodłem na nowej płycie The Pepper Pots, która średnio mi się podoba. Nadzieja chyba tylko w najnowszej płycie zespołu z Wielkiego Księstwa Zachodnio-Pomorskiego. Ale to tak poza tym wątkiem.
Mi osobiście ta płyta się nie podoba, albo inaczej, ta płyta mi się mniej podoba niż poprzednie :P
_Piecyk_

Powrót do Albumy zagraniczne