REGGAE SHOT #1 with NATURAL DREAD KILLAZ
2012-02-10, Toruń
Feel Like Jumping Presents ... Zapraszamy w piątek 10 lutego na pierwszą edycję imprez i koncertów przy gorących klimatach z Jamajki do klubu NRD w Toruniu. Podczas REGGAE... więcej » |
![]() |
The Pepper Pots - NOW!
The Pepper Pots - NOW!Zapewne długo nie będę miała tej przyjemności przesłuchać całego materiału...ale jak na razie na myspace są 4 kawałki
Image z nowej płyty <3 Jak ktoś będzie zamawiał CD to się piszę na to Swing Heil!
Re: The Pepper Pots - NOW!Mialem okazje slyszec juz plytke i jestem rozczarowany. Nie jestem fanem soulu i znacznie bardziej podobal mi sie wczesniejszy repertuar. Nawet panie wokalistki byly wczesniej ciekawiej wystylizowane
Jesli ktos lubi amerykanski soul, to zapene mu sie spodoba. Ja nie przepadam, to i nie potrafie docenic zgromadzonego na plycie materialu. Let's go crazy
Re: The Pepper Pots - NOW!W przypadku poprzednich albumów już po pierwszym przesłuchaniu mogłem wskazać przynajmniej jeden utwór, który zapadł mi w pamięci (na "Swingin' Sixties" np. "Run Come Celebrate" i "You Don't Know Like I Know", zaś na "Shake It!" - "I Can Feel It"). Tutaj po dwukrotnym przesłuchaniu w głowie nie zostało nic. Aczkolwiek może "Now!" to jeden z tych albumów, które trzeba przesłuchać ileś tam razy, by go docenić.
W tej chwili "Now!" uważam za najsłabszą płytę The Pepper Pots. PS popieram zdanie Rude o stylizacji wokalistek ![]()
Re: The Pepper Pots - NOW!a u mnie jest wrecz odwrotnie. a w Time to live wrecz sie zakochalem, a jak milo teledysku sie oglada ^^ . Uwazam,ze powinny isc w tym kierunku. Zdecydowanie brakuje bandow z takim podejsciem do soulu. na brak dobrej jamajszczyzny narzekac nie mozna, a girl bandow nawiazujacych do motownowych tradycji brak.
Re: The Pepper Pots - NOW!zgadzam się z przedmówcą. Od siebie dodam tylko że - być może niektórzy się ze mną nie zgodzą - to trochę tak jak z nową płytą Aggrolites: spore odejście od dotychczasowego grania, które nie oznacza że to "nowe" jest słabsze od "starego - wręcz przeciwnie - jest znaczącym progresem (moim zdaniem)
Inna sprawa że bardziej niż wokale ( dość płaskie, nic specjalnego) na uznanie zasługuje cały back band i aranżacje chcesz podobać się kobietom
twardy dla nich bądź jak beton zapuść wąsy, z tyłu grzywę kwiata kup, poczęstuj piwem http://www.myspace.com/realcoolsound
Re: The Pepper Pots - NOW!zgadzam się z przedmówcami -płyta super.
Re: The Pepper Pots - NOW!mi niestety ta płyta się zbyt nie podoba jednak poprzednie dwie płyty powodowały że nawet chciało się oglądać koncerty w wykonaniu The Pepper Pots, a teraz płyta jest i tyle jak dla mnie poszli w stronę soulu a ska jest tam jak na lekarstwo. Nie mniej jednak i tak Panie z The Pepper Pots nadal mi się podobają
Re: The Pepper Pots - NOW!Mi płyta weszła zajebiście, prawie co dzień jej słucham. Bardziej soul niż ska, ale taka muza tez jest potrzebna. Chociaż przyznam szczerze, że nie rozróżniam na razie kawałków.
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: The Pepper Pots - NOW!Zespół The Pepper Pots albumem "Now!" wygrał nagrodę Enderrock w kategorii "Best catalan album in other language". Rozdanie nagród 16 marca w Barcelonie.
Pozostałe kategorie: http://www.enderrock.cat/detall_noticia ... ticia=3078 __ Od mojego ostatniego wpisu w tym temacie przesłuchałem "Now!" wiele razy i mogę stwierdzić (cytując samego siebie), że to jeden z tych albumów, które trzeba przesłuchać ileś tam razy, by go docenić. W skrócie: cholernie podoba mi się. ![]()
Re: The Pepper Pots - NOW!Gratulacje. a kiedy jakis polski zespol ska na Eurowizje pojedzie? turecka Athena juz tam byla http://www.youtube.com/watch?v=I45Kmnp55HQ
Ska`d 4 life !
Re: The Pepper Pots - NOW!Jak ktoś jest zainteresowany to mogę załatwić płytkę The Pepper Pots "Now!" w cenie 55zł + koszty przesyłki