FIRE CORNER !! REGGAE / SOUL ALL- NIGHTER !! VOL.4 2012-02-25, Olsztyn

Szykuje się kolejna wycieczka w głąb reggae, ska, soulu i rocksteady. Przez ten magiczny świat muzyki poprowadzą Cię stali przewodnicy - Husky, Danny Mod i Real Cool Sound.... więcej »

reaktywacja

Wszelkie sprawy techniczne dotyczące funkcjonowania forum i całego serwisu

Re: reaktywacja

Postprzez DirtyFinger Pn sie 04, 2008 9:28

Normalnie "lobby nowego okna" ;)
No ale niech będzie że demokracja - zrobione z jednym małym ale.
Ujmując rzecz ogólnikowo, w nowym oknie otwierać się będą linki dodane dopiero od dziś.
Niektóre stare też będą działać jak trzeba, ale tylko te sformatowane odpowiednio w bbcode przy dodawaniu posta, na stare linki wrzucane na pałę nie poradzę.
Taka struktura tego forum. Umywam ręce ;)
DirtyFinger

Postprzez Czarny Pn sie 04, 2008 9:46

To ja mam nowe wyzwanie dla Ciebie.
Galeria. dlaczego niektore foty otwieraja sie w tym bajeranckim okienku, gdzie mozna nacisnac straleczke w bok i leci nastepne/poprzednie. A nieraz otwieraja się normalnie jako zdjecie na cala przegladarke.
No i nie raz nie mozna ich zapisac. nie wiem czy to wina strony, czy mojego firefoxa ;)
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez DirtyFinger Pn sie 04, 2008 10:15

Zasadniczo zdjęcia otwierają się w bajeranckim okienku zawsze, ale jednak tylko i wyłącznie wtedy, kiedy pozwolisz się wczytać całej stronie do końca, a nie od razu klikasz jak zobaczysz pierwszą miniaturkę.

Co do zapisywania: w firefoxie rzeczywiście trochę lipa, niby można ale tylko na samym początku jak zdjęcie dopiero się pojawia. Wszystko przez to, że cała lewa połowa zdjęcia robi za przycisk "poprzednie", a prawa "następne" i firefox traktuje to jako linki, a nie obrazki. Na pocieszenie mogę tylko dodać, że prace nad nową wersją galerii są w toku, jakieś 2-3 tygodnie i myślę że pozbędziemy się wszelkich niedogodności.
DirtyFinger

Postprzez hrjakub Pn sie 04, 2008 13:59

DirtyFinger napisał(a):Normalnie "lobby nowego okna" ;)
No ale niech będzie że demokracja - zrobione z jednym małym ale.
Ujmując rzecz ogólnikowo, w nowym oknie otwierać się będą linki dodane dopiero od dziś.
Niektóre stare też będą działać jak trzeba, ale tylko te sformatowane odpowiednio w bbcode przy dodawaniu posta, na stare linki wrzucane na pałę nie poradzę.
Taka struktura tego forum. Umywam ręce ;)

uprzejmie dziękuję :)
hrjakub

Postprzez filuś Śr wrz 17, 2008 8:38

DirtyFinger napisał(a):Zasadniczo zdjęcia otwierają się w bajeranckim okienku zawsze, ale jednak tylko i wyłącznie wtedy, kiedy pozwolisz się wczytać całej stronie do końca, a nie od razu klikasz jak zobaczysz pierwszą miniaturkę.

Co do zapisywania: w firefoxie rzeczywiście trochę lipa, niby można ale tylko na samym początku jak zdjęcie dopiero się pojawia. Wszystko przez to, że cała lewa połowa zdjęcia robi za przycisk "poprzednie", a prawa "następne" i firefox traktuje to jako linki, a nie obrazki. Na pocieszenie mogę tylko dodać, że prace nad nową wersją galerii są w toku, jakieś 2-3 tygodnie i myślę że pozbędziemy się wszelkich niedogodności.

A czy zdjęcia są zmniejszane przed dodaniem bo niektóre ładują się całkiem szybko a inne długo :?: czy wszystkie są podobnego rozmiaru i zalezy to tylko od przepustowosci łacza w danej chwili?
filuś

Postprzez DirtyFinger Śr wrz 17, 2008 8:42

Od czego to zależy? To jest Filuś tak dobre pytanie, że aż Ci na nie nie odpowiem :lol:
Minioaturki robią się w trakcie wrzucania, ale to akurat nie powinno trwać jakoś zabójczo długo.

Nowa galeria jest właściwie już na wykończeniu, ale nie mam kiedy jej podczepić pod stronę.
Za to mam jeszcze jeden mały patent na zawieszanie się transferów, z którego nie omieszkam skorzystac już dziś wieczorem. Zobaczymy czy się coś poprawi.

Póki co, w razie problemów, proszę dawać znać na priv.
DirtyFinger

Poprzednia strona

Powrót do Forum techniczno - organizacyjne