REGGAE SHOT #1 with NATURAL DREAD KILLAZ
2012-02-10, Toruń
Feel Like Jumping Presents ... Zapraszamy w piątek 10 lutego na pierwszą edycję imprez i koncertów przy gorących klimatach z Jamajki do klubu NRD w Toruniu. Podczas REGGAE... więcej » |
![]() |
JazzBo
JazzBoWsrod zespolow wykonujacych ska przemieszane z jazzem jest to moim zdaniem scisla czolowka. Najnowszy album "Born blue" przypadnie do gustu wszystkim milosnikom sposobu grania Skatalites, co do tego nie mam zadnych watpliwosci.
Dla osob nie znajacych berlinczykow: http://www.jazzbo.de/ Let's go crazy
o tak tak tak! mniam. nie odkrywaja niczego nowego, ale maja wszystko to co kapela ska musi miec. no trabki (na poprzednim albumie) troche brakuje.
w ogole to w naszych rejonach (a na pewno w W-wie) sluchamy zbyt czesto rzeczy, ktore wszyscy znaja, a jest tyle interesujacych kapel jak np Jazzbo, The Internationals, The Regulators i setki innych wciaz nieodkrytych. hops! BK Ska`d 4 life !
Super kapela. Jak sie słucha to ma sie wrażenie jakby to grało Skatalites z lat 60 i kawałki brzmią tak jakos znajomo.
Ciekawe jest to że panowie grają bez gitary (tak bynajmniej było na "Black friday"). Jak nowy album wyjdzie na vinylu napewno sie w niego zaopatrze.
Re: JazzBowykopując wątek z forumowego niebytu, pytam się ja was o "Hoy: Jazzbo"... słyszeliście? podeszło? bo jaram się płytą niesamowicie... zdecydowanie najbardziej podchodzące mi wydawnictwo berlinczyków
rege, rege tralalala...
Re: JazzBoJazzBo młóci
Re: JazzBo
Niby tylko 6 utworow, a ciesza niesamowicie. Niestety, najlepszy kawalek to jazzowy cover, a nie kompozycja wlasna, ale takich problemow zycze kazdemu artyscie, bo JazzBo potega jest i basta. Teraz pewnie przyjdzie dluzej czekac na nastepne wydawnictwo, ale za to jakie emocje Let's go crazy
Powrót do Wykonawcy z zagranicy Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości |