Diana Levi & Upbeat Quartet w Tygmoncie! 2012-02-23, Warszawa

Ska vs. Reggae vs. Digital Dub z elektryzującym żeńskim wokalem? Eksperymentatorzy około jamajskich brzmień spod znaku ska, rocksteady i jazzu zaprosili do wspólnych... więcej »

[27.02.2010 - Łódź] Wunder Wave 64

Inne imprezy... Psychobilly / Oi! / Punk... i wszelkie inne ciekawe wydarzenia

[27.02.2010 - Łódź] Wunder Wave 64

Postprzez Raul Śr lut 03, 2010 15:50

WUNDER WAVE 64 = 20 years of creative chaos!

27.02.2010
Dekompresja - Łódź
Wjazd: 48 pln (w przedsprzedaży)
55 pln (w dniu koncertu)

ANTI-NOWHERE LEAGUE od momentu powstania byli jednym z najbardziej wyróżniających się zespołów z drugiej fali angielskiego punk rocka. Swoim wyglądem przypominali bardziej perwersyjnych członków gangu motocyklowegoniż zbuntowane dzieciaki włóczące się całymi dniami po Kings Road. Grupa została założona w Tunbridge Wells (mała mieścina położona nieopodal Południowego Londynu) w 1979 roku z inicjatywy wokalisty Nicka Calmera znanego bardziej jako „Animal” oraz gitarzysty Chrisa Exalla o przezwisku „Magoo”. Wkrótce dołączył do nich kolega ze szkolnej ławki Winston, którego Magoo uczył grać na basie oraz perkusista irańskiego pochodzenia Djahanshah PJ Agsha i tak uformował się klasyczny skład ANL. W 1982 roku ukazał się długo oczekiwany debiutancki album „We Are The League” , który zdobył 1 miejsce na liście niezależnych i 28 na liście krajowej. Rok później ukazał się album koncertowy „Live In Yugoslavia”. Na początku lat 90-tych Metallica nagrała własną wersję utworu „So What” i zaprosiła Animala aby zaśpiewał z nimi wspólnie ten kawałek podczas koncertu na stadionie Wembley w 1992 roku.Ostatnim dziełem ANL jest album “Road To Rampton”, który przez czytelników Distorted Magazine został uznany najlepszym punkowym albumem 2007 roku.

PETER AND THE TEST TUBE BABIES - to czwórka wesołków z Brighton w Wlk.Brytanii, których muzyczna przygoda rozpoczęła się w 1978 roku. Wraz z takimi grupami jak: Blitz, G.B.H., Discharge, The Partisans uznawani byli za głównych przedstawicieli drugiej fali angielskiego punk rocka. To co wyróżniało ich spośród innych zespołów to dość specyficzne poczucie humoru. Ich pierwszy studyjny album “The Mating Sound Of South American Frogs” wydany w 1983 roku przez cztery miesiące utrzymywał się na pierwszym miejscu na angielskiej liście niezależnych a takie utwory jak “Run Like Hell”, “Banned From The Pubs”, “Moped Lads” należą do kanonu punk rocka. PTTB istnieje nieprzerwanie do dzisiaj.

Uwaga: Będzie to jedyny występ ANWL i PTTB w Polsce!

SEXBOMBA - punk rock’n’roll z Legionowa. Ich najnowszy album “New York Syty” jest udanym powrotem zespołu do punkowych korzeni i był jednym z najlepszych krążków z melodyjnym punk rockiem jaki ukazał się na krajowym rynku w ostatnich latach.

NOWY ŚWIAT to formacja z Żoliborza, przez której skład przewinęło się kilku znanych w warszawskim środowisku muzyków (m.in. Lesław - lider Partii i Komet). Grają przebojowego punk rocka 77, łącząc pełną energii i riffów a’la The Clash, Ramones, Sex Pistols muzykę z tekstami bez zadęcia i mieszania się w politykę, za to świetnie oddającymi klimat miasta. Można posłuchać ich z płyty lub kilku składanek, ale to właśnie na żywo potrafią rozgrzać publiczność i rozkręcić imprezę na dobre. Zespół powstał w 1997 roku aby wystąpić na jednym festiwalu. Ich teksty opowiadają o relacjach damsko-męskich i Warszawie a szczególnie o Żoliborzu - dzielnicy z której pochodzą. Ostatniej wiosny doczekaliśmy się ich premierowego albumu „Nowy Świat”.

Obrazek

__

Jedzie ktoś?
Obrazek
Raul

Re: [27.02.2010 - Łódź] Wunder Wave 64

Postprzez Jamezzz Pt lut 26, 2010 14:03

My! :)
Jamezzz

Postprzez Raul Pt lut 26, 2010 22:47

O 14 z Bytomia startuje bus z 17-20 osobami.
Zapowiada się ostra pankerka. :twisted:
Obrazek
Raul

Postprzez Jamezzz Pt mar 05, 2010 13:03

Doooobrze było, oj dooobrze :)
Telefon rozjebany o parkiet, poskładany i działa dalej, hehe :)
A łódź to wiocha (sory) :)
Obrazek
Jamezzz

Postprzez Raul Pt mar 05, 2010 15:10

Oj tak, dobry gig.

Ogólnie gig zajebisty, najsłabiej jak dla mnie (ale i tak na przyzwoitym poziomie) zagrał ten czeski zespół Petr coś tam coś tam [kmwtw]. :D Nowy Świat - świetny koncert. Nie mogło być słabo skoro tak się na nich napalałem. Zagrali wszystko co chciałem, czyli "Ne Postojim", "Elektroniczną Magdę", cover Nocnych Szczurów itd.
Sexbombę widziałem drugi raz i zagrali naprawdę konkretnie. Z płyt jakoś średnio dobrze to brzmi, za to na nadrabiają na żywo.
Petr zagrał fajnie, ale jakoś mnie nie porwał ten koncert. Za to gwiazda wieczoru = jazda bez trzymanki. Miałem wrażenie że grali ze 2 godziny. Nogi tak mnie już napierdalały, że szkoda gadać.

Osobna historia to jazda do Łodzi i z powrotem. Pierwszorzędne robienie obory. :lol: Dobrze, że nie musiałem tłuc się PKP i czekać ileś tam godzin na dworcach.

trochę fot
http://picasaweb.google.pl/michal.muzyk ... derWave64#
Obrazek
Raul

Powrót do Inne imprezy