Diana Levi & Upbeat Quartet w Tygmoncie!
2012-02-23, Warszawa
Ska vs. Reggae vs. Digital Dub z elektryzującym żeńskim wokalem? Eksperymentatorzy około jamajskich brzmień spod znaku ska, rocksteady i jazzu zaprosili do wspólnych... więcej » |
![]() |
SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"
SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Nowa płyta warmińskich rudeboyów!
![]() Skauci „Great Poland” W końcu jest! Na na przełomie 2009/2010 (premiera po zamieszaniu świąteczno-noworocznym – 4 stycznia 2010) ujrzy światło dzienne drugi album olsztyńskiej formacji Skauci grającej reggae, ska i rocksteady. Materiał na płytę powstawał w ciągu dwóch ostatnich lat, co zaowocowało różnorodnością aranżacji i nowym, ciekawym brzmieniem. Na płycie „Great Poland” znajdziemy wiele coverowych wycieczek w stronę takich legendarnych postaci jak Franek Kimono, agenci 007 i J23, ale też i hołd oddany żywej legendzie muzyki ska - The Skatalites. Dodatkowym urozmaiceniem jest gościnny występ wokalisty Earl Jacoba, znanego z warszawskiego sound systemu Tisztelet, czy solowej płyty Pablopavo & Ludziki. Ale to nie koniec fjuczeringów z gwiazdami polskiej estrady o czym przekonają się szczęśliwi nabywcy płyty. Singlem promującym płytę „Great Poland” jest piosenka otwierająca album o tym samym tytule. Wydawcą płyty „Great Poland” jest niezależna wytwórnia Burning Chords . Już teraz możesz zamawiać płytę, aby w dniu premiery (4 stycznia) znalazła się w Twoich rękach! Tytułowy singiel oraz promomix nadchodzącej płyty można ściągać tu: SINGIEL_GREAT POLAND SKAUCI_GREAT POLAND_PROMOMIX Promomix do odsłuchu oraz CD do kupienia na BURNINGCHORDS.PL Promomix, singiel i inne utwory z albumu GREAT POLAND na SKAUTSPACE Patronat nad CD objęła akademicka sieć radiowa w składzie olsztyńskie Radio UWM FM, poznańska Afera, zielonogórski Index 96 FM, a także RadioSAR.pl, Toksyna.fm i jedyny portal w Polsce traktujący o Ska RudeMaker.pl
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"nastawiony jestem bardziej niż pozytywnie. Zamówiłem i zobaczymy czy przyjdzie 4 ; P
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"a ja wlasnie dosc sceptyczny jestem. o ile kawalki instrumentalne zapowiadaja sie bardzo ciekawie-slychac ogromny krok do przodu(nie zeby przedtem tragicznie bylo:P), ekseprymenty z dubem tez bardzo ciekawe, ale warstwa liryczna mnie bardzo niepokoi. No ale nic ewentualne marudzenie dopiero po 4 stycznia(mam nadzieje;))
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"że się tak laikowsko spytam - czy BC na mejla wysyła info że kasa została przelana?
ps. pytam bo pierwszy raz u nich kupuję
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"
Jak zamawiałem w kwietniu płyty to żadne potwierdzenie, że kasa do nich wpłynęła nie przyszło. ![]()
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"a to wygląda na to że nic się nie zmieniło ; ) trzymać kciuki coby doszło do przyszłego piątku.
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"ani poczta ani wydawca nie nawalil i plyta podobno juz u mnie w domu czeka;)
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Zamówiłem i przysłali. Bez żadnych zbędnych pierdół i opóźnień. Sama treść płytki, dla mnie zajebiaszcza. W stosunku do poprzedniej płyty na pewno duży postęp. Nowe logo daje radę, ciekawe kiedy koszulki do kupienia. A tymczasem wracam do muzycznej degustacji....
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Już dzisiaj w audycji Skaloryfer (19-21) na antenie UWM FM rozgoszczą się Skauci, racząc słuchaczy opowieściami o nowej płycie.
Ponadto egzemplarze "Great Poland" do zgarnięcia od poniedziałku do piątku w paśmie porannym (8.45) i popołudniowym (16.30)
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Po niedogodnościach z transportem płyty (dostałem hmm... z "opóźnieniem"?) i po początkowym rozczarowaniu (pęknięcie na froncie pudełka - no ale, olałem i sobie po prostu front wymieniłem) same pozytywne odczucia, szczególnie tytułowy song, Sahara, potem kawałek "Kawałek" (tak TEN kawałek : D) Rób dub też mega pozytywne wrażenie na mnie robi... ogólnie bardzo fajnie, brak zastrzeżeń, z tym że dla mnie ta muzyka to odpowiednik dla "zwykłych ludziów" popu, więc ja tam się za bardzo nie jestem wyrobiony w warstwie muzycznej, instrumentalnej - po prostu mi się bardzo podoba : )
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Mi sie plytka bardzo podoba. Bardzo przyjemnie sie slucha i az wstaje od roboty plasajac po pokoju. Muzycznie dla mnie ekstra, lirycznie troche slabiej, ale caloksztalt bardzo mi odpowiada. Zobaczymy czy sie przeje, jak na razie leci codziennie cala + Rob Dub i Skampilation dodatkowo.
@ Szoet Gdzie miales pekniecie? ja mam prawie calkiem po lewej stronie takie pionowe. Skank non stop! Skank 'till you drop! // http://koncerty.net.pl
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"
jak tak 1 cm od gory, to ja tez takie mialem; chamy musza specjalnie lamac w tym miejscu pozdr Ingiel
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Łeeee to pęknięcie to forma promocyjna, bo ja też takowe miałem. Wymianka opakowania i naprzód!!!
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"No ja też pekniecie fajne, markowe - "Skautowe pęknięcie™" (dowód oryginalności i w ogóle) też miałem po lewej u góry : P no ale - wymiana frontu i jest git : )