Diana Levi & Upbeat Quartet w Tygmoncie! 2012-02-23, Warszawa

Ska vs. Reggae vs. Digital Dub z elektryzującym żeńskim wokalem? Eksperymentatorzy około jamajskich brzmień spod znaku ska, rocksteady i jazzu zaprosili do wspólnych... więcej »

SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"

Informacje o polskich albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"

Postprzez greggg Pn gru 28, 2009 21:05

Nowa płyta warmińskich rudeboyów!
Obrazek

Skauci „Great Poland”
W końcu jest! Na na przełomie 2009/2010 (premiera po zamieszaniu świąteczno-noworocznym – 4 stycznia 2010) ujrzy światło dzienne drugi album olsztyńskiej formacji Skauci grającej reggae, ska i rocksteady.
Materiał na płytę powstawał w ciągu dwóch ostatnich lat, co zaowocowało różnorodnością aranżacji i nowym, ciekawym brzmieniem.
Na płycie „Great Poland” znajdziemy wiele coverowych wycieczek w stronę takich legendarnych postaci jak Franek Kimono, agenci 007 i J23, ale też i hołd oddany żywej legendzie muzyki ska - The Skatalites. Dodatkowym urozmaiceniem jest gościnny występ wokalisty Earl Jacoba, znanego z warszawskiego sound systemu Tisztelet, czy solowej płyty Pablopavo & Ludziki. Ale to nie koniec fjuczeringów z gwiazdami polskiej estrady o czym przekonają się szczęśliwi nabywcy płyty.
Singlem promującym płytę „Great Poland” jest piosenka otwierająca album o tym samym tytule. Wydawcą płyty „Great Poland” jest niezależna wytwórnia Burning Chords .

Już teraz możesz zamawiać płytę, aby w dniu premiery (4 stycznia) znalazła się w Twoich rękach!

Tytułowy singiel oraz promomix nadchodzącej płyty można ściągać tu:

SINGIEL_GREAT POLAND

SKAUCI_GREAT POLAND_PROMOMIX

Promomix do odsłuchu oraz CD do kupienia na

BURNINGCHORDS.PL

Promomix, singiel i inne utwory z albumu GREAT POLAND na SKAUTSPACE

Patronat nad CD objęła akademicka sieć radiowa w składzie olsztyńskie Radio UWM FM, poznańska Afera, zielonogórski Index 96 FM, a także RadioSAR.pl, Toksyna.fm i jedyny portal w Polsce traktujący o Ska RudeMaker.pl
greggg

Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"

Postprzez Szoet Pn gru 28, 2009 22:44

nastawiony jestem bardziej niż pozytywnie. Zamówiłem i zobaczymy czy przyjdzie 4 ; P
Szoet

Postprzez jezus Pn gru 28, 2009 23:14

a ja wlasnie dosc sceptyczny jestem. o ile kawalki instrumentalne zapowiadaja sie bardzo ciekawie-slychac ogromny krok do przodu(nie zeby przedtem tragicznie bylo:P), ekseprymenty z dubem tez bardzo ciekawe, ale warstwa liryczna mnie bardzo niepokoi. No ale nic ewentualne marudzenie dopiero po 4 stycznia(mam nadzieje;))
Obrazek
jezus

Postprzez BogusKowalski Wt gru 29, 2009 11:38

juz sie nie moge doczekac.
Ska`d 4 life !
BogusKowalski

Postprzez Szoet So sty 02, 2010 16:45

że się tak laikowsko spytam - czy BC na mejla wysyła info że kasa została przelana?

ps. pytam bo pierwszy raz u nich kupuję
Szoet

Postprzez Raul So sty 02, 2010 17:26

Szoet napisał(a):że się tak laikowsko spytam - czy BC na mejla wysyła info że kasa została przelana?

ps. pytam bo pierwszy raz u nich kupuję

Jak zamawiałem w kwietniu płyty to żadne potwierdzenie, że kasa do nich wpłynęła nie przyszło. ;) Nie wiem jak jest teraz.
Obrazek
Raul

Postprzez Szoet So sty 02, 2010 17:35

a to wygląda na to że nic się nie zmieniło ; ) trzymać kciuki coby doszło do przyszłego piątku.
Szoet

Postprzez jezus Pn sty 04, 2010 13:24

ani poczta ani wydawca nie nawalil i plyta podobno juz u mnie w domu czeka;)
Obrazek
jezus

Postprzez Mannoska Pt sty 08, 2010 13:02

Zamówiłem i przysłali. Bez żadnych zbędnych pierdół i opóźnień. Sama treść płytki, dla mnie zajebiaszcza. W stosunku do poprzedniej płyty na pewno duży postęp. Nowe logo daje radę, ciekawe kiedy koszulki do kupienia. A tymczasem wracam do muzycznej degustacji....
Mannoska

Postprzez _Piecyk_ Pn sty 11, 2010 12:22

Już dzisiaj w audycji Skaloryfer (19-21) na antenie UWM FM rozgoszczą się Skauci, racząc słuchaczy opowieściami o nowej płycie.

Ponadto egzemplarze "Great Poland" do zgarnięcia od poniedziałku do piątku w paśmie porannym (8.45) i popołudniowym (16.30)
_Piecyk_

Postprzez Szoet Wt sty 12, 2010 21:57

Po niedogodnościach z transportem płyty (dostałem hmm... z "opóźnieniem"?) i po początkowym rozczarowaniu (pęknięcie na froncie pudełka - no ale, olałem i sobie po prostu front wymieniłem) same pozytywne odczucia, szczególnie tytułowy song, Sahara, potem kawałek "Kawałek" (tak TEN kawałek : D) Rób dub też mega pozytywne wrażenie na mnie robi... ogólnie bardzo fajnie, brak zastrzeżeń, z tym że dla mnie ta muzyka to odpowiednik dla "zwykłych ludziów" popu, więc ja tam się za bardzo nie jestem wyrobiony w warstwie muzycznej, instrumentalnej - po prostu mi się bardzo podoba : )
Szoet

Postprzez k3rmit Wt sty 12, 2010 23:00

Mi sie plytka bardzo podoba. Bardzo przyjemnie sie slucha i az wstaje od roboty plasajac po pokoju. Muzycznie dla mnie ekstra, lirycznie troche slabiej, ale caloksztalt bardzo mi odpowiada. Zobaczymy czy sie przeje, jak na razie leci codziennie cala + Rob Dub i Skampilation dodatkowo.

@ Szoet
Gdzie miales pekniecie? ja mam prawie calkiem po lewej stronie takie pionowe.
Skank non stop! Skank 'till you drop! // http://koncerty.net.pl
k3rmit

Postprzez Ingiel Wt sty 12, 2010 23:14

k3rmit napisał(a):@ Szoet
Gdzie miales pekniecie? ja mam prawie calkiem po lewej stronie takie pionowe.

jak tak 1 cm od gory, to ja tez takie mialem; chamy musza specjalnie lamac w tym miejscu
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez Mannoska Śr sty 13, 2010 2:11

Łeeee to pęknięcie to forma promocyjna, bo ja też takowe miałem. Wymianka opakowania i naprzód!!!
Mannoska

Postprzez Szoet Śr sty 13, 2010 8:02

No ja też pekniecie fajne, markowe - "Skautowe pęknięcie™" (dowód oryginalności i w ogóle) też miałem po lewej u góry : P no ale - wymiana frontu i jest git : )
Szoet

Następna strona

Powrót do Albumy polskie