FIRE CORNER !! REGGAE / SOUL ALL- NIGHTER !! VOL.4 2012-02-25, Olsztyn

Szykuje się kolejna wycieczka w głąb reggae, ska, soulu i rocksteady. Przez ten magiczny świat muzyki poprowadzą Cię stali przewodnicy - Husky, Danny Mod i Real Cool Sound.... więcej »

SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"

Informacje o polskich albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"

Postprzez jezus Cz sty 14, 2010 11:00

to u mnie poczta jeszcze lepiej sie popisala;p niedosc ze zawiasy polamane to jeszcze te zabki na ktorych plyta siedzi
Obrazek
jezus

Postprzez Szoet Cz sty 14, 2010 14:20

usunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:45 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Szoet

Postprzez _Piecyk_ Cz sty 14, 2010 14:34

do nas doszło 10 płyt i wszystkie w stanie nie naruszonym :D coś chyba pecha macie, a z drugiej strony to chyba dobrze, że BC wydaje większość płyt w kartonikach :D hehe
_Piecyk_

Postprzez Szoet Cz sty 14, 2010 14:47

kurcze, ja tam już w ogóle nie narzekam, cieszę się że doszło : D
Ostatnio edytowano Cz sty 14, 2010 15:34 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Szoet

Postprzez Ingiel Cz sty 14, 2010 20:32

Szoet napisał(a):Ogólnie może jest jakaś niewidzialna wojna pomiędzy PPolską a BChords? : D

bezustanna i do samego konca. naszego albo jej ;)
jak czasem widze jak stepluja te przesylki, to az mi sie serce kraje
niestety aktualnie realnej alternatywy dla pp brak
uczciwie trzeba dodac, ze sie poprawila terminowosc przesylek
pozdr Ingiel
Ingiel

Postprzez Szoet Cz sty 14, 2010 20:52

no to przyznać trzeba, w sumie jedyna przesyłka co mi tak ch*jowo szła to właśnie płytka Skautów (ale tłumacze sobie że po świętach i okolice sylwestra, więc - wybaczone) i... w sumie tyle, tak to wszystko chodzi bardzo fajnie, na ten przykład z Col.com.pl przedwczoraj sobie zamówiłem to dziś dostałem : ] a może po prostu w radości tych wszystkich ładnie chodzących ostatnimi czasy przesyłek zapomniałem o innych idących "mniej ładnie", nie wiem sam. ; )
Szoet

Postprzez jareg N sty 17, 2010 13:45

Na razie mogłem tylko raz przesłuchać i wrażenia całkiem pozytywne. Pewnie Grammy ta płyta nie dostanie, ale słucha się bardzo przyjemnie. A warstwa tekstowa? Zdecydowanie gorsze rzeczy ostatnio się ukazują ;).
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez jezus N sty 17, 2010 14:53

tak jak sie spodziewalem instrumentalnie super, ale co z tego skoro juz po 1 przesluchaniu mam dosc wokalisty spiewajacego na jedna modle. mega wkurzajaca maniere ma.
Obrazek
jezus

Postprzez jareg N sty 17, 2010 17:29

Po kolejnym przesłuchaniu dalej uważam, że jest dobrze. Mi wokalista nie przeszkadza. Co do przekazywanych treści, w końcu ska to głównie zabawa, a nie przepustka do paszportów Polityki. Wystarczy spróbować potłumaczyć sobie teksty zagranicznych kapel. Tam też nie śpiewają o filozofii Kierkegaarda. Natomiast teksty mogłyby być bardziej dopasowane do linii melodycznej. Strasznie nie lubię, gdy linijka tekstu jest na siłę rozciągana lub ścieśniana, bo sylab w wersie za mało bądź za dużo.

Sekcja dęta (na to jestem uczulony ;) ). Oczywiście można lepiej, ale można i dużo gorzej (co też wydaje się na płytach). Ważne, że dęte nie kłują w uszy. Grają dobrze a czasami i bardzo dobrze.

Podoba mi się Bajm, fajnie zagrana wersja Rock Fort Rock. Tylko właśnie, szkoda że trochę mało własnej inwencji. Na 13 utworów 7 to w zasadzie covery w mniejszym lub większym stopniu.

Za to zdecydowany plus dla basisty. Yeeeeaaa, świetnie zagrany i nagrany bas to podstawa!

Podsumowując, płyty dobrze się słucha. Skautów dawno na żywo nie widziałem, ale jeżeli trzymają poziom z płyty, chętnie zobaczę, bo może być niezła zabawa.
One more drink, one more fight, one day we might see the light!

Obrazek

Leszek R.I.P. :-(
Jebać Kaczora!!!
jareg

Postprzez _Piecyk_ Pn sty 18, 2010 7:09

Widziałem Skautów tydzień temu na żywo i jest cud miód malina :D + usłyszałem 5 dodatkowych kawałków gdzie na wokalu w Skautach była Anna Teliczan i powiem, że podwójny cud, miód, malina :D
_Piecyk_

Postprzez greggg Pn lut 01, 2010 0:21

Pragniemy poinformować że nasz tytułowy utwór z nowego albumu GREAT POLAND znalazł się jako propozycja na LIŚCIE PRZEBOJÓW RADIA SAR.
Także można klikać
Dzięki wszystkim za wsparcie!
greggg

Postprzez GAŁA Śr lut 10, 2010 22:12

No ja wsparłem Grzechu w głosowaniu, ale podobno serwery im się przegrzały, tyle było na was kliknięć... teraz trzeba bedzie sie składać na nowy serwer. Co do samej płytki to w sumie są lepsze i gorsze kawałki. Technicznie na pewno lepiej zagrane i zmasterowane niż ostatnia płytka, to bez dwóch zdań. Troszkę ta warstwa tekstowa, że tak powiem teges/szmeges nie do końca majonez, no ale cóż nie ma to jak konstruktywna krytyka kolegi :D
24 AND 7 CREW Olsztyn
GAŁA

Poprzednia strona

Powrót do Albumy polskie