FIRE CORNER !! REGGAE / SOUL ALL- NIGHTER !! VOL.4
2012-02-25, Olsztyn
Szykuje się kolejna wycieczka w głąb reggae, ska, soulu i rocksteady. Przez ten magiczny świat muzyki poprowadzą Cię stali przewodnicy - Husky, Danny Mod i Real Cool Sound.... więcej » |
![]() |
SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"to u mnie poczta jeszcze lepiej sie popisala;p niedosc ze zawiasy polamane to jeszcze te zabki na ktorych plyta siedzi
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"usunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:45 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"do nas doszło 10 płyt i wszystkie w stanie nie naruszonym
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"kurcze, ja tam już w ogóle nie narzekam, cieszę się że doszło : D
Ostatnio edytowano Cz sty 14, 2010 15:34 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"
bezustanna i do samego konca. naszego albo jej jak czasem widze jak stepluja te przesylki, to az mi sie serce kraje niestety aktualnie realnej alternatywy dla pp brak uczciwie trzeba dodac, ze sie poprawila terminowosc przesylek pozdr Ingiel
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"no to przyznać trzeba, w sumie jedyna przesyłka co mi tak ch*jowo szła to właśnie płytka Skautów (ale tłumacze sobie że po świętach i okolice sylwestra, więc - wybaczone) i... w sumie tyle, tak to wszystko chodzi bardzo fajnie, na ten przykład z Col.com.pl przedwczoraj sobie zamówiłem to dziś dostałem : ] a może po prostu w radości tych wszystkich ładnie chodzących ostatnimi czasy przesyłek zapomniałem o innych idących "mniej ładnie", nie wiem sam. ; )
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Na razie mogłem tylko raz przesłuchać i wrażenia całkiem pozytywne. Pewnie Grammy ta płyta nie dostanie, ale słucha się bardzo przyjemnie. A warstwa tekstowa? Zdecydowanie gorsze rzeczy ostatnio się ukazują
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"tak jak sie spodziewalem instrumentalnie super, ale co z tego skoro juz po 1 przesluchaniu mam dosc wokalisty spiewajacego na jedna modle. mega wkurzajaca maniere ma.
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Po kolejnym przesłuchaniu dalej uważam, że jest dobrze. Mi wokalista nie przeszkadza. Co do przekazywanych treści, w końcu ska to głównie zabawa, a nie przepustka do paszportów Polityki. Wystarczy spróbować potłumaczyć sobie teksty zagranicznych kapel. Tam też nie śpiewają o filozofii Kierkegaarda. Natomiast teksty mogłyby być bardziej dopasowane do linii melodycznej. Strasznie nie lubię, gdy linijka tekstu jest na siłę rozciągana lub ścieśniana, bo sylab w wersie za mało bądź za dużo.
Sekcja dęta (na to jestem uczulony Podoba mi się Bajm, fajnie zagrana wersja Rock Fort Rock. Tylko właśnie, szkoda że trochę mało własnej inwencji. Na 13 utworów 7 to w zasadzie covery w mniejszym lub większym stopniu. Za to zdecydowany plus dla basisty. Yeeeeaaa, świetnie zagrany i nagrany bas to podstawa! Podsumowując, płyty dobrze się słucha. Skautów dawno na żywo nie widziałem, ale jeżeli trzymają poziom z płyty, chętnie zobaczę, bo może być niezła zabawa.
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Widziałem Skautów tydzień temu na żywo i jest cud miód malina
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"Pragniemy poinformować że nasz tytułowy utwór z nowego albumu GREAT POLAND znalazł się jako propozycja na LIŚCIE PRZEBOJÓW RADIA SAR.
Także można klikać Dzięki wszystkim za wsparcie!
Re: SKAUCI- premiera albumu "GREAT POLAND"No ja wsparłem Grzechu w głosowaniu, ale podobno serwery im się przegrzały, tyle było na was kliknięć... teraz trzeba bedzie sie składać na nowy serwer. Co do samej płytki to w sumie są lepsze i gorsze kawałki. Technicznie na pewno lepiej zagrane i zmasterowane niż ostatnia płytka, to bez dwóch zdań. Troszkę ta warstwa tekstowa, że tak powiem teges/szmeges nie do końca majonez, no ale cóż nie ma to jak konstruktywna krytyka kolegi
24 AND 7 CREW Olsztyn