"Enjoy Yourself" Ska Reggae Party
2012-02-18, Łódź
Enjoy Yourself czyli gorąca jamajska impreza w ostatnią sobotę karnawału. Do czerwoności rozgrzeją parkiet selekcją karaibskich szlagierów: gospodarz imprezy Hot Shot Sound... więcej » |
![]() |
Polskie płytki i kasetki
Polskie płytki i kasetkiTak sobie ostatnio pomyślałem, że najwyższa pora uzupełnić braki w Polskich płytach/kasetach z muzyką ska (i jej okolicami). Tak sie składa że nie wiem ile i jakich dokładnie pojawiło się płyt i kaset z ową muzyką. Narazie zebrałem tytuły tego co już mam i tego co można jeszcze znaleść w sprzedaży. Narazie lista albumów wygląda tak :
Alibabki "W rytmie Jamajka Ska" ep Antiholocaust - "Ulice Lotzen" Bandog - "Gangska" Bazooka Service "Papugoryby" cd/mc BiBi Robozz & The Banditos - "Swingujące banany" Cała Góra Barwinków - "Cała Góra Barwinków" cd Cała Góra Barwinków - "24 Godziny" cd Cała Góra Barwinków - "kocham Kłopoty" CGB / Dubska - "To ostatnia niedziela / Kumple" ep Dr. Cycos - "Dr.Cycos" mc/cd Faza - "A kto to tak to gra?" cd Faza40&4 - "Ska in Poland - Live in Bełchatów 08.05.1994" mc Horrorshow - "Ryps Wyps" mc Horrorshow - "Ultra Kuku" mc Horrorshow - "Pociąg z forsą" cd Konopians - "Quantalaya" cd Konopians - "One Way" cd Mininamaxa - "ska'n'roll" mc Pan Profeska - "Pan Profeska" cd Podwórkowi Chuligani - "Powrót na Ulice" mc/cd Podwórkowi Chuligani - "Ciężko jest" mc/cd Sari Ska Band - 100% Sari Skamander - "Skamander" mc Skamander - "Live" mc Skambomambo - "Made in Pol-Ska" cd Skampararas - "Bawcię się" mc/cd Skampararas - "Jedność i Zwycięstwo" mc/cd Skampararas - "Street Ska" cd Skankan - "Skankan Ożywia Trupy" cd/mc Skankan - "Live 95" mc Skankan - Try to feel it Skarpeta - "Ulubieńcy Bandytów" mc/cd Skarpeta - "100 na sto" cd Skauci - "Skauci" mc/cd Skauci - Great Poland Skapoint - "Skapoint" cd The Bartenders - The Bartenders cd/ep THC-X - "Koszały opały" mc THC-X - "Wakonda" mc/cd Wesja De Lux - "Wersja De Lux" cd Vespa - "Vespa" mc Vespa - "Vespa" reedycja cd Vespa - "Bujaj się..." mc/cd Vespa - "Gorące lato w mieście/Nie kłam" cd-ep Vespa - "Potwór" cd Vespa - "J Was a teenage werwolf" ep-cd V/A - "Polska Norma" cd V/A - "Skadanka" cd Ziggie Piggie - Light Smyk Music Ziggie Piggie - Old song jak ktoś zna jeszcze jakiś albumy których tu nie wymieniłem to prosze napisać Ostatnio edytowano N sty 03, 2010 19:03 przez chudy, łącznie edytowano 1 raz
jeszcze zabili mi żolwia hehe nie znam tego i w sumie nie mam ochoty poznac ale czesto obija mi sie o oczy ta kapela to chyba jakies reggae sam nie wiem w sumie
"Swoje nory opuszaczają Potwory kiedyś wyżrą ci serce i wydrapją ci oczodoły" hyh
bazooka tez na cd
jezeli jest cgb, to jak dla mnie powinien byc tez trawnik ze 'sztajerska' i 'fafarafa' bandog z 'ganska' cd/mc (pierwsza plyta 'bandog', mocno kiepawa i nic wspolnego ze ska-core jak dla mnie skamander nagral mc 'skamander' i mysle, ze jeszcze skangur 'ze sloncem na twarzy' cd pozdr Ingiel
SKA jak najbardziej. Poznej grali jeszcze jak malakafka, albo podobnie. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Znalazło by się więcej. JA przypomnę nie tylko te grające czyste ska.
Piszę z pamięci... (wiem,że niektóre pozycje dość dyskusyjne) Np: Skankan Live'95, Antiholocaust-ulice Lotren, Akurat (2x CD i MC), można dodać Koniec Śwata (flirtują bądź co bądź ze ska), Not So Fast -Street X (podobnie jak poprzedni), THC X-Koszały opały..' i 'Wakonda'. Tyle pamiętam...póki co :/ ...Na marginesie , ja wciąż czekam i wierzę w ukazanie się abumu Pan Profeska.
Re: Polskie płytki i kasetkiZ nudów postanowiłem troche uaktualnić tą liste sprzed ponad dwóch lat :
Alibabki "W rytmie Jamajka Ska" ep Antiholocaust - "Ulice Lotzen" Bandog - Gangska Bazooka Service "Papugoryby" cd/mc BiBi Robozz & The Banditos - Swingujące banany cd Cała Góra Barwinków - "Cała Góra Barwinków" cd Cała Góra Barwinków - "24 Godziny" cd CGB / Dubska - "To ostatnia niedziela / Kumple" ep Dr. Cycos - "Dr.Cycos" mc/cd Faza - "A kto to tak to gra?" cd Faza40&4 - "Ska in Poland - Live in Bełchatów 08.05.1994" mc Horrorshow - "Ryps Wyps" mc Horrorshow - "Ultra Kuku" mc Horrorshow - "Pociąg z forsą" cd Konopians - "Quantalaya" cd Konopians - "One Way" cd Mininamaxa - "ska'n'roll" mc Pan Profeska - "Pan Profeska" cd Podwórkowi Chuligani - "Powrót na Ulice" mc/cd Podwórkowi Chuligani - "Ciężko jest" mc/cd Skamander - "Skamander" mc Skamander - "Live" mc Skambomambo - "Made in Pol-Ska" cd Skampararas - "Bawcię się" mc/cd Skampararas - "Jedność i Zwycięstwo" mc/cd Skampararas - "Steet Ska" cd Skankan - "Skankan Ożywia Trupy" cd/mc Skankan - "Live 95" mc Skarpeta - "Ulubieńcy Bandytów" mc/cd Skarpeta - "100 na sto" cd Skauci - "Skauci" mc/cd Skapoint - "Skapoint" cd THC-X - "Koszały opały" mc THC-X - "Wakonda" mc/cd Wesja De Lux - "Wersja De Lux" cd Vespa - "Vespa" mc Vespa - "Vespa" reedycja cd Vespa - "Bujaj się..." mc/cd Vespa - "Gorące lato w mieście/Nie kłam" cd-ep Vespa - "Potwór" cd Vespa - "J Was a teenage werwolf" ep-cd V/A - "Polska Norma" cd V/A - "Skadanka" cd Ziggie Piggie - Light Smyk Music
Re: Polskie płytki i kasetkiSkamander - live wyszło oficjalnie na kasecie ? THC-X wydało jeszcze trzecią płytę, ale nie znam tytułu.
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Polskie płytki i kasetkiZ tego co mi sie kojarzy to 3płyta thc-x to już była chyba punkowa, tak samo jak pierwsza lbo druga płyta bandoga którą ledwo przekatowałem nie miała nic wspólnego z jamajką, ani nawet z uk czy nrd
Re: Polskie płytki i kasetkiJeszcze przed Alibabkami wyszedł jeden kawałek ska, ale za chuj nie mogę sobie przypomnieć kto to nagrał. Kawałek to chyba "Skandal w rodzinie". Jarecki wie dokładnie.
![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Polskie płytki i kasetkiChochoły
nawet tekst mogę wrzucić zaczerpnięty z internetu, mało tego link do kawałka też się znalazł: http://behemotka.wrzuta.pl/audio/qsVVsA ... w_rodzinie
Re: Polskie płytki i kasetki
Raczej po. Alibabki to 1965 r., a Chochoły 1966.
Re: Polskie płytki i kasetkiO! o tym zapomniałem akurat, a nie chwaląc się wczle posiadam tą epke
Re: Polskie płytki i kasetkiSkank non stop! Skank 'till you drop! // http://koncerty.net.pl
Re: Polskie płytki i kasetkio kurwa