FIRE CORNER !! REGGAE / SOUL ALL- NIGHTER !! VOL.4
2012-02-25, Olsztyn
Szykuje się kolejna wycieczka w głąb reggae, ska, soulu i rocksteady. Przez ten magiczny świat muzyki poprowadzą Cię stali przewodnicy - Husky, Danny Mod i Real Cool Sound.... więcej » |
![]() |
Polskie płytki i kasetki
Re: Polskie płytki i kasetkiA nie było przypadkiem jeszcze takiej kasety Faza40i4 "na scenie jak na basenie" ? bo chyba coś kiedyś była gadka na forum o tym, ale nie jestem pewny
Halo Tomku, halo Tomku?!?!?! Może Ty coś wiesz ?
Re: Polskie płytki i kasetki
Jakaś taka demówka była. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Była była. To bodajże jakaś koncertówka też, wydana nie wiadomo przez kogo własnym sumptem. Największą wiedzę na ten temat ma Simon, ale on na tym forum się ostatnio nie pojawia. Jeśli sie nie myle, to któraś z tych dwóch kaset: "na scenie jak na basenie" i "live in Belchatow" była wydana w 44 egzemplarzach (i to włąśnie na scenie jak na basenie chyba była), tak więc można by powiedzieć "perełka"..jeśli ktoś lubi dokonania Fazy 40&4...
Re: Polskie płytki i kasetkiNo to jak w 44 to już wiem czego mieć nie bede hah
Re: Polskie płytki i kasetkiok to moze EP i LP
Alibabki "W rytmie Jamajka Ska" EP CGB Kumple On Tuor - EP jest cos jeszcze ?????
"Muzykanci"
Z tego co wyczytałem na szybkiego w Encyklopedii Polskiego Reggae i Ska , to owa demówka wyszła w zaskakująco małej ilości... Jak chcesz ja gdzieś mam jakiś bootleg Fazy 40&4 chyba "live in Bełchatów" (o ile dobrze pamiętam) Jakość pozostawia wiellllleeee do życzenia, ale jest to fajna kolekcja, do zbioru. Simon nieźle tam zapodaje tekstami... Jak chcesz, to Ci jakoś prześlę
Wypierdalam na bieżąco, ale to trzeba systemowo blokowac. ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Polskie płytki i kasetkiz drugiej strony - Liban , Zambia... tak światowo to u nas nie było nigdy chyba !!
Re: Polskie płytki i kasetki[quote="4zenek"]CGB Kumple On Tuor - EP[quote]
W wersji vinyla jeszcze w niedziele były widoczne
Re: Polskie płytki i kasetkiwitam, mam nadzieje, że post w odpowiednim temacie. Chociaż może raczej powinienem w tym dziale "handlowym"? Sam nie wiem... do sedna!
Od niedawna zapoznaje się ze ska jako takim, wcześniej znałem tylko skapodobne, poppunkowo odchylone rzeczy w stylu Real Big Fish i mi nie bardzo odpowiadało. Jednak wpadł mi w łapy vinyl, niejakiego Mr. Zooba, pt. "To tylko ja". Ogromnie się zdziwiłem widząc w internecie tag "ska", wywróciło to moje pojmowanie gatunku i dziś chłonę jak gąbka. Mam przy tym pytanie - czy wie któryś z uzytkowników ile wart jest ten vinyl? Zupełnie się nie orientuje w tym temacie a z ciekawości chciałbym wiedzieć co wygrzebałem ze strychu sąsiada
Re: Polskie płytki i kasetkiznalazłem na ebay, dam linka: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0350886821
Mam ten "live in bełchatów" na kasecie