Diana Levi & Upbeat Quartet w Tygmoncie!
2012-02-23, Warszawa
Ska vs. Reggae vs. Digital Dub z elektryzującym żeńskim wokalem? Eksperymentatorzy około jamajskich brzmień spod znaku ska, rocksteady i jazzu zaprosili do wspólnych... więcej » |
![]() |
Horroshow UltraKuku na winylu
Horroshow UltraKuku na winylu
mial ktos do czynienia juz z wydawnictwami olifanta na winylu? licze ze za ta kase sie troche pstaraja jednak...
Re: Horroshow UltraKuku na winyluolifant to wydał? to niech spierdalają
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: Horroshow UltraKuku na winylu
A co takiego złego jest w Olifancie? ![]()
Re: Horroshow UltraKuku na winylulink dla leniwych -> http://www.olifant.com.pl/sklep/produkt/1529
Uwaga! Epidemia brunatnicy nadciąga. Jest bardzo zaraźliwa. Można się nią zarazić przez wydanie pewnych kapel lub zagranie z nimi koncertu. Zawsze śmieszyły mnie te bojkoty zaangażowanych hardkorowców, krastowców i innych oszołomów. PS The Gits to bardzo dobra kapela ![]()
Re: Horroshow UltraKuku na winyluDobrze wydają, mam kilka sztuk. Graficznie dobrze i vinyl jest gruby.
Teraz Hororszoły mają przejebane, chyba zostali naziolami Proponuje włączyc mózg będzie łatwiej, duuużo łatwiej ![]() tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
Re: Horroshow UltraKuku na winyluJeśli próbujecie sugerować, że dla mnie HR to naziści to jesteście w duuużym błędzie. No, ale jak to napisał Stępel, trzeba włączyć mózg - będzie łatwiej w tym, by nie nadinterpretować.
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: Horroshow UltraKuku na winyluale burze rozpetalem. skoro horrorshow nie widzi problemu zeby u nich wydawac. Ziggie piggie, skankan, skauci nie maja nic przeciwko zeby ich tam sprzedawano... No i chyba bardziej kabze nabijasz zespolowi jednak. Po to wydali ponoc ta limitowana edycje zeby szybko sie rozeszlo i na wydanie nowego albumu bylo. A olifanta podejrzewam wybrali ze wzgledu na porzadne wydanie(mam nadzieje;p) . Widzial ktos Komety z JJ? Winyl po 2 wsunieciach i wysunieciach z koperrty wyglada jakbym go na asfalcie znalazl;p
Re: Horroshow UltraKuku na winyluNo i właśnie na tym polega problem. No nic, życie. Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Re: Horroshow UltraKuku na winyluusunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:37 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Contra Boys, The Piździores, BTM + kilka kapel, które podobno leją na politykę i grają na otwarcie politycznych imprezach. Niezorientowanym w temacie polecam wywiad z Werwolf 77 w którymś z numerów NJJZN, gdzie chłopaki na pytania zawierające jawną sugestię (wydajecie się w wytwórni gdzie są podobno skrajne zespoły...) odpowiedzieli wprost, że wcale nie "podobno". Inna sprawa, że kapelom takim jak Horrorshow to nie przeszkadza, ale to nie moja sprawa i nie zamierzam tego komentować. Zanim się jednak zacznie powtarzać głoszoną nachalnie propagandę mówiącą o tym, że te wszystkie zarzuty to mity i spisek masońsko-żydowski polecam
Groszek wie co pisze, a obalanie jego teorii na zasadzie wmawiania mu, że uważa Horrorshow za benków przypomina mi stary kawał o policjantach i akwarium...
Obawiam się, że była to jedyna wytwórnia, która chciała winyl wydać i coś takiego jak wybór nie miało tu miejsca. Let's go crazy
Re: Horroshow UltraKuku na winyluusunięto
Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2011 23:37 przez Szoet, łącznie edytowano 1 raz
Przynajmniej coś się dzieje.
Wydali limitowaną edycję, bo więcej by nie zeszło. Coś czuję, że część tego nakładu też będzie zalegać w magazynie.
Z wymienionych przez ciebie zespołów to chyba tylko Pizdziores gra na "otwarcie politycznych imprezach", bo zdarzyło im się grać leśne koncerty z Agressivą, czy innym Potopem. BTM to w ogóle gra jakieś koncerty? Nie słyszałem żeby się reaktywowali. Oczywiście inna sprawa jest z CB, bo od przeszłości się nie odetną. PS które jeszcze z kapel wydanych przez Bosego grają na "kumatych" imprezach (z ciekawości pytam)? ![]()
Re: Horroshow UltraKuku na winyluJak dla mnie to Olifant jest wydawnictwem jak każde inne. Nie widzę problemu w tym jakie kapele wydają bo, że nawet załóżmy niektóre skręcają w prawo to np. u pasażerów skręcają w lewo a też czasami coś tam się zakupi u nich. Z Olifanta mam np. The Sandals i werwolfa na winylu i cedeku. Winyl według mnie jest zajebiście wydany gruby, porządnie wykonane opakowanie
HS kupuje zaraz po wypłacie... mam nadzieje, że na pomarańczowy winyl się jeszcze załapie
Lumpex '75, The Flat Caps, The Junkers, Wróg Publiczny (że też wcześniej o nich zapomniałem... to już nawet nie kapela "sympatyzująca", ale jawni ns). Nawet Po Prostu w zamierzchłych czasach się zdarzało, powaga
Nikt nie twierdził, że grają jakieś koncerty, ale teksty grupy i koncerty, które grali mówią same za siebie.
A skąd przypuszczenie, że w ogóle chcieliby się odcinać? W kwestii światopoglądowej nic się nie zmieniło (Frankenstein, Godzina Zero, cośtam jeszcze), a że założyli sobie projekt, by utrafić w gusta nowego środowiska, to świadczy tylko o ich cwaniactwie. Rezystka się mocno odcięła od przeszłości, nawet we wkładce do jednej płyty znalazło się swego rodzaju oświadczenie. Dlatego też złego słowa (w przeciwieństwie do CB) o nich nie powiem. To jest wyłącznie sprawa kapel z kim chcą być w jednym katalogu. Można kupować ich płyty albo i nie - droga wolna. Bachor, Po Prostu, The Sandals czy wspomniane Horrorshow są dla mnie OK. Nie chciałbym aby ta dyskusja się przekształciła w rozmowę o OR, dlatego to chyba mój ostatni post na ten temat. No chyba, że ktoś będzie mnie przekonywał, że granie na koncertach pt. "cała sala macha z nami" to... apolityczność. Let's go crazy