"Enjoy Yourself" Ska Reggae Party 2012-02-18, Łódź

Enjoy Yourself czyli gorąca jamajska impreza w ostatnią sobotę karnawału. Do czerwoności rozgrzeją parkiet selekcją karaibskich szlagierów: gospodarz imprezy Hot Shot Sound... więcej »

Horroshow UltraKuku na winylu

Informacje o polskich albumach Ska / Reggae/ Rocksteady / Soul

Re: Horroshow UltraKuku na winylu

Postprzez STĘPEL Cz maja 06, 2010 18:21

O co tobie Rude chodzi :?: Niestety z postów nie wynika.
Czy ktoś udaje, że częśc kapel z OR to nowe wcielenia Majki Jeżowskiej :?: Każdy kto stosuje się do opcji włączania mózgu wie o co chodzi i nikt nie twierdzi, że u Bosego wydają się same lewaki i apolityczni.
Więc napisz o co tobie chodzi - nie wolno się tam wydawac, albo kupowac tam płyt :?: Skoro jednak można, to po co to piszesz :?: Każdy o tym wie.
Byliśmy ostatnim bastionem, ale i tutaj musiała odbyc się dyskusja na ten temat :D :D
Obrazek
tyfy tyfy tyfy Czarnuchy zapodawać
STĘPEL

Postprzez Rude Cz maja 06, 2010 20:02

Czy ktoś udaje, że częśc kapel z OR to nowe wcielenia Majki Jeżowskiej

Nie, nikt nie udaje (bo to zaklada swiadomosc, ze jest inaczej niz twierdza), ale wiele osob jest zagubiona w akcji i pisze posty typu:

A co takiego złego jest w Olifancie?

Epidemia brunatnicy nadciąga. Jest bardzo zaraźliwa. Można się nią zarazić przez wydanie pewnych kapel lub zagranie z nimi koncertu.

ale czemu "problem"?

PS które jeszcze z kapel wydanych przez Bosego grają na "kumatych" imprezach (z ciekawości pytam)?

Z jednej strony smiechy, ze przez granie z kapelami z OR mozna zarazic sie nadruchliwoscia prawej reki (co, jak wiadomo, jest nonsensem), a z drugiej zero kumania co reprezentuja soba niektore kapele. Ja sie nie dziwie Groszkowi, ze krzywo patrzy na OR, jego dosc skrajnego stanowiska nie podzielam, ale rozumiem z czego ono wynika. Niektorzy zas zabieraja glos, nie znajac sytuacji.

Stad wlasnie moje posty. Ze sie tak wyraze: aby wyjasnic co nieco. A wnioski nich sobie wyciagnie kazdy sam.
Let's go crazy
Rude

Postprzez jezus Cz maja 06, 2010 20:08

a mialo byc jak wydaja a nie kogo wydaja :P bo to kazdy wie albo moze sprawdzic, a watpie zeby komus na tym forum nieznajomy byl spor czy Junkersi maja koszule lekko brunatniejace, albo czy tez czy Gitsi przekroczyli granice apolitycznosci czy tez nie ( ostatnimi osobami ktore twierdza,ze nie sa chyba oni sami:P) Ja dostalem informacje ze Werwolf zostal wydany przyzwoicie i uspokoilo mnie to, i wystarczy. :)

EDIT: Plytka doszla. Gruby winyl. wkladka na papierze kredowym jak bylo powiedziane. Jak na polskie warunki bardzo dobrze wydane.
Obrazek
jezus

Postprzez STĘPEL So maja 08, 2010 13:46

Rude napisał(a): Niektorzy zas zabieraja glos, nie znajac sytuacji.

Tutaj akurat wypowiadający się znają sytuację. Mnie po prostu wali kto tam się wydaje, bo żałosne dla mnie jest, że tam się wydaje kapele, które grały z tamtym, którzy grali z tymi, którzy są ........... i tak dalej, więc nie można ich kupowac, słuchac itp. Na tej zasadzie to nigdzie nie można kupic płyty, bo wszędzie są kapele grające z prawymi, lewymi, anarchistami, kosmitami i tak dalej. Tragedią jest, że co raz mniej ludzi używa mózgu.
Płyta jest bardzo dobrze wydana, a vinyl ma konkretną długosc.
A jak ktoś chce zrobic z HororShow nazioli, niech najpierw przeczyta wkładkę. Problem zapewne będzie to, że najwięcej gadają i bija pianę ci, którzy nie zamierzają w ogóle kupic tej płyty.
Obrazek
STĘPEL

Postprzez Rude So maja 08, 2010 17:07

Bo akutat ktos tutaj chce zrobic z HS benkow...

Piszesz najpierw o mysleniu, a potem takie kwiatki.
Let's go crazy
Rude

Postprzez STĘPEL N maja 09, 2010 12:07

Rude napisał(a):Bo akutat ktos tutaj chce zrobic z HS benkow...

Piszesz najpierw o mysleniu, a potem takie kwiatki.

Bo taki jest ogólny tok myślenia. Masz coś wspólnego z wytwórnią Bosego jesteś naziol. Grałeś z kapelą, która grała z kapelą która jest "zła" jesteś naziol. I ty w tą samą stronę uderzyłeś, więc nie pisz o kwiatkach. Nic merytorycznego o płycie nie napisałeś, ale źle że tam wyszła. Wiec skoro, źle to napisz w końcu dla czego :?: Wolno tam się wydawac czy nie :?: I kto ma o tym decydowac :?: Dla mnie to jest komedia.
Obrazek
STĘPEL

Postprzez Rude N maja 09, 2010 15:37

Komedią jest to, że bijesz pianę, a widocznie nie przeczytałeś moich postów. Gdybyś to uczynił, to nie pisałbyś zapewne takich aberracji.
Let's go crazy
Rude

Postprzez Groszek N maja 09, 2010 15:41

Rude, daj spokój. Stępel najwyraźniej lubi dyskutować sam ze sobą. :roll:
Jeśli chcesz zmieniać świat zacznij ode mnie
Groszek

Postprzez STĘPEL N maja 09, 2010 22:03

Rude napisał(a):Komedią jest to, że bijesz pianę, a widocznie nie przeczytałeś moich postów. Gdybyś to uczynił, to nie pisałbyś zapewne takich aberracji.

bla, bla, bla.
Obrazek
STĘPEL

Postprzez Czarny Pn maja 10, 2010 9:33

Szczerze? Jeśli płyta miała by się ukazać w jakimkolwiek wydawnictwie, ale wydaje się dobrze(dobra grubość, dobry druk okładki i wkładki) to jest git.
OR może tam kiedyś wydawał niepoprawną politycznie muzę, może teraz też. Ale wydaje też dobre materiały, więc nie ma po co się napinać.
Jakaś konkurencja dla JJR.
Konkurencja daje więcej dla klientów.
Rozumiem, jeśli komuś się nie podoba wydanie, czy całokształt jakościowy wydawnictwa.
Ale kurwa! Na litość Boską. Czy OR wspiera front narodowy? NOP? inne gówno? to normalna wytwórnia (wiadomo, że wiele osób teraz na mnie krzywo popatrzy - że naziolstwo, prawica itp. )
Niech w tym kraju będzie tylko jedna wytwórnia JJR i jak im się będzie chciało to coś wydadzą. Jak Dzidek będzie w lepszym humorze, to winyl będzie grubszy, jak nie to będzie z tektury.
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez filuś Wt maja 11, 2010 19:40

Czarny napisał(a): jak nie to będzie z tektury.

Taaaak :D A wtedy ja w Stora Enso będę płyty napierdalał :D
A potem bedzie nowa era i ..... płyty papierowe :shock: . Taaaak :D Papier rządzi :P :) yeee :!:
filuś

Postprzez Czarny Wt maja 11, 2010 21:18

Bez krypto reklam ;p
A kto wie, czy Ty nie produkujesz płyt dla JJR ? :P
Stay Rude, Stay Menel!

http://www.madness.wroclaw.pl

Obrazek
Czarny

Postprzez chudy Wt maja 11, 2010 22:16

filuś napisał(a):
Czarny napisał(a): jak nie to będzie z tektury.

Taaaak :D A wtedy ja w Stora Enso będę płyty napierdalał :D
A potem bedzie nowa era i ..... płyty papierowe :shock: . Taaaak :D Papier rządzi :P :) yeee :!:

kiedyś w pogromcach mitów było, że dźwięk na papierze można rejestrować farbą... ale chyba obalili ten mit ;)
chudy

Postprzez filuś Śr maja 12, 2010 8:00

Chyba na razie nie można .... ale w przyszłości kto wie :) Silniki papierowe już są :P
Dobra już nie offtopuje.
filuś

Postprzez Raul Cz maja 13, 2010 15:19

Rude napisał(a):Nikt nie twierdził, że grają jakieś koncerty, ale teksty grupy i koncerty, które grali mówią same za siebie.

Do jednego tekstu można się przyczepić.
A podobno przez zagranie z jakąś kapelą koncertu nie można się niczym "zarazić".

Lumpex '75, The Flat Caps, The Junkers, Wróg Publiczny (że też wcześniej o nich zapomniałem... to już nawet nie kapela "sympatyzująca", ale jawni ns). Nawet Po Prostu w zamierzchłych czasach się zdarzało, powaga :lol:

To chyba mamy różne definicje "kumatych" koncertów. :lol:

A skąd przypuszczenie, że w ogóle chcieliby się odcinać? W kwestii światopoglądowej nic się nie zmieniło (Frankenstein, Godzina Zero, cośtam jeszcze), a że założyli sobie projekt, by utrafić w gusta nowego środowiska, to świadczy tylko o ich cwaniactwie.

A napisałem gdzieś, że chcieli? Nie. Na ostatnim albumie GZ to pewnie też naziolstwo itd. :lol:

Rude napisał(a):Z jednej strony smiechy, ze przez granie z kapelami z OR mozna zarazic sie nadruchliwoscia prawej reki (co, jak wiadomo, jest nonsensem), a z drugiej zero kumania co reprezentuja soba niektore kapele.

Ja akurat doskonale znam muzykę wydawaną przez Bosego, nawet tych złych Pizdzioresów. Na to czy członkowie jakiejś kapeli wyznają wujka Adolfa mam wyjebane.
Teksty o "zaraźliwości naziolstwa" przeczytasz na pierwszym lepszym forum pozytywnych hardkorowców i podobnego DIY oszołomstwa.

--

A płyty i tak nie kupię, bo nie mam gramofonu. Poczekam na reedycje na Cd.
Obrazek
Raul

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Albumy polskie